Nymåne i jungfruns tecken den 27 augusti 2022

NYMÅNEN kommer alltid med något nytt! Men påverkas av andra transiterande planeter som gästar med fördelar, eller med utmaning.

I stunden ger planeten mars en utmanande aspekt, samtidigt jupiter ger en stödjande kraft till nymånen. Nedan finner du en kortfattad sammanställning med Nymåne-utsikter för alla 12 ascendent tecknen. Är du endast nyfiken på vad nymånen har att säga om ditt tecken skrollar du lite längre ner på sidan - först en generell uppdatering av vad som sker på himlavalvet.
 
Lite återkoppling till konjunktionen Mars, Uranus och Rahu i oxens tecken….
Vilken du finner mer om HÄR - konjunktion på 18 grader som ägde rum i oxens tecken med Mars, Uranus och Rahu (Norra mån-noden) den 1 augusti. Återkopplar till den eftersom det kan vara hjälpsamt att påminnas om energierna som följer oss hela vägen in i nästa år, även om himlavalvet kontinuerligt uppdaterar med nyheter.

Även om planeten mars lämnat uranus och rahu bakom sig, förflyttat sig in i tvillingens tecken. Befinner sig uranus och rahu fortfarande i oxens tecken. Något som frambringar en ihållande, och intensiv energi. (Tilläggas kan, att Rahu inte är någon planet utan en energipunkt, som jag kallar planet för enkelhetens skull - en närmare förklaring på rahu, för er som inte vet, blir en annan gång:)

Uranus och Rahu befinner sig alltså fortfarande i oxen tecken. Det samtidigt som planeten saturnus återigen tar ett nytt och stadigt grepp om planeterna, något som medför att kraftfull och snabb energi tillbakahålls fram till årsskiftet – tänk hästen före frihet ut på galoppbanan eller racerbilen som väntar på startskottet - känslan av att hålla för mycket energi i systemet…i kroppen. Med andra ord blir det mer fart framåt i början på nästa år, när saturnus äntligen släpper greppet om uranus och rahu.

18 grader i oxens tecken är följaktligen en central punkt i horoskopet eftersom det är runt dessa grader som planeten uranus befinner sig närmsta månaderna. Uranus har precis vänt retrograd (går tillbaka dit planeten kom ifrån) och kommer därmed inte att lämna 18 grader i oxens tecken förrän nästa sommar, år 2023.

Har du personliga aspekter, punkter eller planeter knutna till 15–21 grader i oxen kan det finnas upplevelsen av stark energi som vibrerar, bubblar och sjuder i kroppen, som stundvis kan vara överväldigande. (Vet du tiden du är född kan du hitta grader och aspekter i ditt personliga horoskop HÄR)

Uranus retrograd rörelse och saturnus kraftfulla grepp gör att rådande problematik och oförutsägbarheten runt energidistribution och finansmarknad kvarstår. Det parallellt med att protester runt om i världen eskalerar. Samtidigt som osäkerhet och problematik runt flyg och flygplatser kvarstår (uranus regerar över det som finns i luften).
En push och pull mellan uranus och saturnus (personlig och kollektiv) som håller i sig fram till nästa år - uranus är frihet och självständighet, tvärtom är saturnus är tvång och tillbakahållande – individuella rättigheter och decentralisering versers statlig makt och övre auktoritet. När människor inte är nöjda med hur staten (saturnus) sköter saker blir det revolt (uranus). Uranus, planeten som strävar efter jämlikhet, gräsrotsnivå där människor i verkligheten befinner sig, lever och bor – något, som i sanningens namn och i stunden, tycks finnas långt bortom maktens korridorer.
Uranus omdanande planetenergi kan följaktligen komma med stress och oro, men inte utav elakhet, utan för att en nödvändig och positivt uppbyggande utveckling ska kunna äga rum. Uranus är förändring! Läs mer om Uranus här, och mer om Saturnus här…

 

Flickan i trappan

Med tanke på den något pressande och överväldigande energi som kan upplevas i stunden är det kanske, mer än någonsin, angeläget att behålla framtidsvänliga tankar. Något som såklart de flesta redan är väl medvetna om, men som kanske, liksom jag, från och till behöver en påminnelse om. I ett försök att sätta ord på stundens tankar delar jag med mig av en händelse som jag var med om för några dagar sedan. En händelse där jag fann en femtonårig flicka liggandes i en trappa på i Södermalm, människor passerade henne både upp och ner, ingen hade tidigare valt att stanna. Hennes arm var sönderskuren, tablettburkar och piller strödda överallt. Går fram till henne i ett försök att få kontakt, hon skakar i hela kroppen men öppnar ögonen, dock fortfarande okontaktbar. Tar upp min telefon, ringer 112 samtidigt som jag sätter mig på huk och varsamt lägger ena handen på henne, vilket var signalen, för först då kommer gråten och sedan orden.

En så otroligt fin liten tjej, men också en vilsen och tilltufsad tjej som ambulansmännen lite senare hämtar. Det var med stor sorg i hjärtat som jag lämnade platsen, men som trots det, lite senare, vändes till en stark känsla av att det kommer att bli bra. Att händelsen var en vändpunkt i hennes liv.

Inte bara för intuitionen sa mig det, utan för att jag väljer att tro på det. Jag är skäligen övertygad om att vi inte bara är kapabla att skapa framtiden för oss själva, utan vi ständigt befinner oss i ett kollektivt samskapande av framtiden. Att vi alla påverkar och påverkas av atmosfären vi andas och lever i – där tankar, ord och handlingar blir som ringar på vattnet.

Jag är fullt medveten om hur både vården och världen ser ut, och kanske just därför behöver vi nu, mer än någonsin, välja framtidsvänliga tankar? Speciellt i de stunder vi utsätts för, eller hamnar i situationer som i ögonblicket inte ser ut att ha de ljusaste utsikterna? Oavsett om det handlar om något personligt, mellanmänskligt eller kollektivt.

För inte blir framtiden ljusare eller lättare av att älta missöden, varken andras eller egna. Menar inte att vi ska blunda för verkligheten, tidigare sår eller trauman. Långt därifrån (vi behöver ta in, se verkligheten för vad den är – processa och transformera), men vi vill inte fastna där i - fastna i Saturnus eller Pluto - bli fångade i det svåra eller sorgsna.

Agerandet från samma ställe där problemen uppstått har prövats länge nu, och att lägga mer av samma virke till ett redan brinnande hus verkar inte speciellt förnuftigt - menar att alla tankar på problem som behöver lösas eller åtgärdas snarare tycks leda oss alla in i en återvändsgränd.

Tänker som så att vi behöver ge mer tid till och uppmärksamhet på riktningen som egna känslor och tankar vandrar. För om vi själva inte är inställda på en hoppfullare, människovänligare och ljusare framtid, hur ska den då ges möjlighet att ta form?

Nymånen

Varje nymåne ger möjlighet att så ett nytt frö, ett nytt frö som kan ge liv till goda minnen i framtiden. Det är nu, precis nu, som fröet till framtiden sätts i mark. Nymånen är följaktligen en oupphörlig källa för att börja om på nytt, ta ut ny riktning för tiden som finns framför.
 
Augusti nymånen inträffar fyra grader i jungfruns tecken. Beroende på var du har din Ascendent kan du nedan läsa i vilket hus/livsområde som nymånen tillför dig extra energi och inspiration – platsen där du uppbackas att starta något nytt.

När nymånen sker i jungfruns tecken ligger fokus på hur du tar hand om din energi på daglig basis: rutiner, hälsan, ansvar, arbete, service, men också omtanke till dig själv och till andra. Nymånen riktar uppmärksamhet på det stärkande i vardagen - allt från kosthållning till att starta en ny kurs eller dra ner på prestation - och självkrav. Jungfru nymånen hjälper dig att hitta goda vanor för kropp och själ i vardagen!

 

Nymåne-utsikter för alla 12 ascendent tecken
HUR UPPNÅR DU BALANS I VARDAGEN?

Ascendenten i Väduren – nymånen befinner sig i ditt 6:e hus;  ger extra möjlighet att växla arbetsuppgifter, ändra kost eller förbättra hälsan genom att hitta nya och alternativa sätt för läkning. En bra tidpunkt att hitta lösningar som underlättar  att ta itu med livets, ibland, prövande vardagligheter. En tid för att starta nya rutiner, gällande jobb, träning, meditation eller yoga. Vad som helst som stärker kropp och sinne.
Utmaning runt nymånen kan handla om din hälsa, jobb eller något runt din ekonomi. Hursomhelst kan ett akut problem komma att behövas tas hand, men något som du snabbt finner lösningar på. Något som senare omvandlas till positiv motståndskraft att ta med in i framtiden. En tid att hitta bra lösningar på problem, oavsett om de funnits tidigare eller är nya. Nymånen ger dig energi att finna samklang med vardagen. Oavsett om det handlar om paus eller att ta itu med pappershögarna som väntat länge.


VAD LÄNGTAR DITT HJÄRTA EFTER?

Ascendenten i Oxen – nymånen befinner sig i ditt 5:e hus. Kommer med förnyad skaparkraft och kreativitet, men också passion och romantik. Likaså kreativa lösningar kring barn, möjligheter för en ny hobby eller fortsätta vidareutveckling av ett redan etablerat projekt. Också en tid för festligheter, att spendera eller investera i något som gör dig glad - det finns åtskilligt som inte behöver kosta allt för mycket:) Det samtidigt som det kan uppstå en situation som ger oväntade utgifter, men som sannolikt uppleves som väl spenderade pengar i ett senare skede. Nymånen visar en bra tid för att finna nya spirituella tekniker - något som får i gång den spirituella glöden inom dig.
HUR OCH VAR FINNER DU AVSLAPPNING OCH RO?

Ascendenten i Tvillingen – nymånen befinner sig i ditt 4:e hus, temat är familj, föräldrar, släkt, flytt, fastigheter - något förknippat med hemmet, med nära och kära. Nymånen ger stöd att komma närmare känslor, öppnar lyhördhet för egna behov. Samtidigt som nymånen sätter dig i nytt fördelaktigt ljus. Varpå andra kan se dig med nya ögon – upplyftande och stärkande. Dessutom får du förnyad energi för att ta itu med renovering, extra kraft för att fixa sådant som behöver ombesörjas eller avslutas i hemmet.LITA PÅ DIN INTUITION!

Ascendenten i Kräftan– nymånen befinner sig i ditt 3:e hus. Aktiverar och påverkar syskonrelationer, vänner, grannar, kommunikation och utbildning. Möjligt är upplevelse av att du lagt för mycket tid och pengar på något av det ovan nämnda. Lagt tid på det som inte känns riktigt lönsamt, men som i slutändan ändå har en positiv utgång – gjorda ansträngningar kommer senare ge positiv utdelning. Du är på rätt väg!
Energierna förbundna med nymånen hjälper dig med en skjuts framåt i karriären, att nå drömmar eller visioner. Nymånen bringar dock lite besvärligheter, mindre sammanstötningar med kollegor, klasskamrater eller syskon. Konflikter som du kanske inte helt kan fånga eller förstå. Saker och ting som inte riktigt kommer fram i ljuset, eller kan konfronteras rakt på sak. Emellertid är det något som senare kommer att vändas till det bättre, inga konflikter som medför smärtsamma ärr eller tar med några större slitningar in i framtiden.


VILKEN KUNSKAP ELLER MENTOR KAN HJÄLPA DIG ATT KOMMA VIDARE?

Ascendenten i Lejonet – nymånen befinner sig i ditt 2: a hus. Sätter ljus på inkomst, självvärde och resurser. Nymånen belyser, hjälper att justera och förändra frågor som rör budget eller skulder. En tid att se över utgifter och resurser, hur du skapar bästa framtida förutsättningar för din materiella trygghet.

Nymånen ger en längtan att slutföra tidigare uppsatta mål. Kommer med önskan om högre lön som ett bevis på att tidigare ansträngningar uppmärksammats, men också med ännu mer ansvar. Nymånen med kreativa lösningar och energi för att hitta nya vägar som gagnar ditt ekonomiska läge. Utöver det kan nymånen vara en fin tid att laga en extra god middag - planera en tur saluhallen, insupa dess vackra färger, smaker och dofter.HUR VISAR DU MER AV DITT INDIVIDUELLA JAG?

Ascendenten i Jungfrun – nymånen befinner sig i ditt 1: a hus. Kommer med positiv energi för nya idéer och lösningar - kreativa idéer som presenterar något värdefullt senare. Nymånen gästar följaktligen jungfrun med eldig och kraftfull energi som ger mod att följa egen väg. En energi som stödjer bestämda och stadiga steg för att följa inre längtan. Nymånen ger extra energi för att se över egna behov, bryta dig loss från tillbakahållande - ger större utrymme att uttrycka mer av dig! 
En nymåne som ger entusiasm och energi för en ny väg, men där det kan dyka ett par hinder - speciellt gällande karriär, företagande eller något annat ansvarsområde. Kanske en starkare upplevelse av att något eller någon står i vägen för att du ska kunna uppnå dina önskningar. En tröskel som behöver kommas över för att ta dig vidare. Kanske behöver du sätta fler hälsosamma gränser, något som nymånen nu ger extra stöd för. Det samtidigt som nymånen kommer med förnyad attraktionskraft och support in i den professionella världen - att sälja saker i det publika eller något annat förknippat med en webbsida eller liknande. Kort och gott en anmärkningsvärd och positiv tid för dig att sätta nya mål och att ta ut bestämd riktning.
VAD BEHÖVER DU SLÄPPA TAGET OM?

Ascendenten i Vågen – nymånen befinner sig i ditt 12:e hus där fokus sätts på avskildhet och vila. En tid där du lättare kommer i kontakt med ditt undermedvetna, det som tidigare upplevts diffust och obestämd kan komma att föras upp i ljuset - som en börda som lättar. En inre guidning som hittar rätt meditation eller terapi för komma närmare dig själv. En tid för stillhet och att hitta svar inom dig. Placerad i tolfte huset ger nymånen ett kreativt flöde att hitta nya dimensioner, förstärker intuition och ger högre förståelse för saker och ting. Samtidigt som nymånen kan komma med nya utgifter rörande utbildning, föräldrar, eller utgifter som berör det spirituella. Om det spirituella inte lockar uppmärksammar nymånen dig på att ta en rofylld semester - komma i väg, njuta, vila, sola och bada. Stänga telefon, tv och dator. Ta fram hängmattan, lyssna på skön avslappnande musik - vad som helst som ger lugn och ro för sinne och kropp. En tid att släppa besvärliga tankar och idéer om hur saker och ting bör eller ska vara. Också en tid att ha tillit att kärlekspartnern, affärspartner eller på att andra viktiga relationer ger stöd för att du ska hitta hem - hitta till egna behov. Förstå var du befinner dig i förhållande till alla yttre krav.VAR HITTAR DU NYA KONTAKTER FÖR SAMVERKAN?

Ascendenten i Skorpionen – nymånen befinner sig i ditt 11:e hus, där framtida mål, föreningsliv och nätverk finns. Möjligt är att du har en dröm eller långsiktiga mål som du  jobba ambitiöst för. Mål som du söker människor för att samverka med. Om det är så hjälper nymånens energi dig med att hitta rätt nätverk. Därtill kommer nymånen med uppmärksamhet utifrån, uppmärksamhet från omgivningen. Möjligt att en vän eller kollega uppmärksammar dig, vill rekommendera dig vidare till andra. Tävlar du kan nymånen vara en tid då du vinner ny mark inom det valda tävlingsområdet.

Men också en tid där saker och ting vänder snabbt för dig. Oväntade och plötsliga förändringar eller situationer som behöver tas hand om, innan du fullt ut kan fullfölja mål och önskningar. Emellertid inga större problem som eliminerar nya möjligheter, men som initialt kan medföra förseningar.

 


HUR ÄR DU EN BRA FÖREBILD FÖR ANDRA?

Ascendenten i Skytten – nymånen befinner sig i ditt 10:e hus, sätter fokus på karriär. Nu kan en ny helt situation, förknippad med det redan valda yrket - en ny karriär eller eget företagande bli aktuellt. Möjligt är att det dyker upp en ny chef eller att nuvarande chef, på ett eller annat sätt hjälpar till framgångar. Ett nytt kliv i karriären. Nya arbetsuppgifter som är mer du, som lyfter din status. Nödvändigtvis behöver det inte handla om ett yrke eller nya arbetsuppgifter. Utan kan vara inspiration och idéer som öppnar nya dörrar. Har du barn kan de komma med nya tankar och idéer för nya möjligheter som stödjer nytt steg i karriären. 
Trots ovanstående kan det dyka upp en del problem längs vägen; gällande avtal eller andra uppgörelser. Någon problematik som förknippas med personer i närmsta omgivningen. En situation som kommer i vägen för rörelse framåt. Dock inga problem som avlägsnar nya karriärmöjligheter, men som kan innebära förseningar.VAR FINNER DU HOPP OCH GLÄDJE?

Ascendenten i Stenbocken – nymånen befinner sig i ditt 9:e hus som presenterar inspiration, hopp och glädje. Speciellt inom området för utbildning, spiritualitet, publicering eller resor. En lärare eller mentor kan dyka upp, en person som kommer med något nytt. Något  som väcker inspiration för något du vill ha mer av i ditt liv - yoga, astrologi eller något annat spirituellt. Eller en utbildning som du finner intressant. Ett nytt uppslag för en resa. En resa som ger motivation att fördjupa dig i en bestämd spirituell filosofi. Därtill är nymånen en bra tid för att komma i gång med spirituella sammankomster i hemmet, påbörja på distansutbildning, som elev eller som lärare.
En tid som hjälper dig hitta hem till dig, hitta ditt kall i världen. Likväl för dig som för alla andra förknippas nymånen också med utmaning. Hinder där något sätter sig på tvären. Kanske  något kring den fysiska hälsan som behöver beaktas eller tas hand om innan du kommer vidare.
Inga långvariga problem, men som kan vara akuta - saker och ting som snabbt behöver röjas ur vägen. Men något som i slutändan blir stärkande eftersom du lyckats ta dig över spärrar och hinder. Trots diverse utmaningar upplever du sannolikt ett inre lugn. Det samtidigt som det kan finnas mycket stöd och hjälp från den egna familjen, eller från föräldrar - om du tillåter dig ta emot!VAD BEHÖVER FÖRSTÅS OCH LÄKAS INOM DIG?

Ascendenten i Vattumannen – nymånen befinner sig i ditt 8:e hus som lyfter känslor som behöver tittas närmare på för att nå djupare läkning. Nymånen belyser hur känslorna tagit dig dit där du är, och varför. Belyser saker och ting som inte alltid varit eller är för ditt bästa. Känslor som kommer upp till ytan, begravda känslor som medvetenhets görs, och som ges möjlighet för läkande och känslomässig befrielse. Nymånen ger följaktligen nya perspektiv på hur du känslomässigt kan läka. En transformation som du välkomnar, och som du kanske väntat på. Även om tiden runt nymånen för med sig överväldigande känslor och turbulens är det samtidigt en tid som leder till djupare psykologisk förståelse för dig själv och för andra.
Emellertid kan det finnas en upplevelse att det inte finns så mycket tid eller utrymme för att gå närmare in i känslo-världen. Det kan vara barn som behöver uppmärksamheten, eller andra projekt som först behöver tas hand om. Med andra ord, finnas det saker och ting som först behöver ses över  innan du  fördjupar dig i ditt  egna psykologiska liv.
Därtill kommer nymånen med passion och energi att fortsätta utveckla nya eller redan etablerade projekt. Motivation att lägga tid och energi på roliga och kreativa projekt.
Även lösningar kring området för pengar kan komma. Lösningar kring kapital: klienter, kunder, eller beröra partnerns tillgångar.
Dessutom höjer och förenklar nymånen din kommunikation med andra. En tid där du finner styrka bakom orden, med mer lätthet uttrycker djupare känslor och önskningar. Nymånen ger fördelar att sprida information eller budskap till den bredare publiken.RÄTT TID FÖR ATT SÄTTA NYA IDÉER I VERKET!

Ascendenten i Fiskarna – nymånen befinner sig i ditt 7:e hus, sätter ljus på idéer gällande affärsverksamhet och partnerskap. Är fokus riktat mot en affärsverksamhet finnas alltså en positiv rörelse att hitta gynnsamma affärspartners eller finansiärer. Initialt kan planerna komma att stoppas för en kortare tid. Det kan vara något akut som behöver tas hand om. Något i hemmet som behöver åtgärdas eller bytas ut. Tiden runt nymånen kan alltså komma med utmaning som förknippas med hemmet, men som snabbt hittas lösningar på.

Nymånen ger support, förstärker det som förknippas med trygghet, tillgångar och det materiella. Är du singel kan nymånen ge dig extra "puff" för att hitta en partner, även om det inte nödvändigtvis leder till utbyte av ringar. Hursomhelst förstärker nymånen din karisma vilket kan leda till många intressanta möten - affärsmässiga såsom kärleksmöten. Emellertid kan du vara lite uppmärksam på att inte överfokusera på att känna dig fullständigt trygg vid nya möten - att hoppa i cyklop, flytväst och simring vid första mötet kan fungera lite avskräckande:)
 ” Life is your journey back to you, the true form of you”Ta hand om dig ♥︎
 

Maria Mudita Fjellborn