MERKURIUS I TECKEN


Merkurius i väduren är snabbtänkt, litar mer på egen intuition än andras idéer. Kan vara lite väl kvick med att dra egna slutsatser i väntan på att andra ska hinna i kapp. Nya projekt och idéer som snabbt och bestämt vänder riktning .  Förmåga att fatta direkta beslut, inget velande hit eller dit! 

 

Merkurius i oxen är praktisk och noggrann tänkare som tar god tid på sig innan beslut tas, men som i gengäld är välgrundade. Merkurius i oxen kan sats på prov under utbildningstiden, men när väl saker och ting är på plats glöms de sällan bort.


Merkurius i tvillingen är flexibilitet, nyfiken och besitter anpassningsförmåga. En rastlöshet som vill hitta rätt forum för att inte omvandlas till stress. Kommunicerar väl och anpassar sig lätt till nya miljöer och människor.


Merkurius i kräftan är fokus på familjen, omtanke och omsorg för nära och kära. Söker lugn och trygg kommunikation med andra. Kommunicerar utifrån känslor snarare än från intellekt vilket medför större känslighet i kontakt med omgivningen.


Merkurius i lejonet är en livlig och skicklig kommunikatör med smittsam entusiasm. En goda marknadsförare som levererar budskap med logik, humor och värme. Lejonet är vanligtvis en positiv hemvist för merkurius.


Merkurius i jungfrun sorterar snabbt ut viktig information. Välutvecklad förmåga för att förmedla och redogöra för omgivningen. Koncentration- och pressionsförmåga, med färdigheter för att hantera hantverk. En god organisatör och problemlösare.


Merkurius i vågen en god och lyhörd kommunikatör med förmåga att få andra att må bra med ord.  God diplomatiförmåga som vill skapa balans och harmoni i omgivningen.


Merkurius i skorpionen är stark och fininställd intuition som tenderar att hamna precis rätt. Är inte rädd för att möta människor på djupare plan. Ärlig och uppriktig kommunikation är elementärt.


Merkurius i skytten är nyfikenhet och kunskapstörst, hoppar gärna direkt från steg 1 till steg 10, tenderar att göra små ”skippning steps” i ivern att lära mer. Besitter stort kunskapsförråd som gärna delas med andra.


Merkurius i stenbocken, en klok, metodisk och noggrann tänkare som länge överväger beslut. Väljer noga orden, talar och skriver med eftertänksamhet. En konservativ läggning, en realist med koncentrationsförmåga.


Merkurius i vattumannen är originella idéer och insiktsfulla tankar som gärna delas med andra. Med intresse för det globala; miljöfrågor, vetenskap, forskning och politik som blandas med stor portion humor.


Merkurius i fisken ger livfull fantasi, där sinnet lätt vandrar in i den imaginära världen, där logik, siffror och bokstäver spelar mindre roll. En andlig placering för merkurius, men kanske inte den lättaste placering, men i särklass den fantasifullaste.