URANUS I HUSPLACERING

 

Nedan följer en beskrivning av Uranus i husplacering. Uranus tillbringar ca 7–8 år i varje stjärntecken därför gäller tolkningen av uranus i tecken för en hel generation. För en mer individuell tolkning tittar du på uranus husposition.


URANUS PERIODER I TECKEN

 Väduren (2010 -2018)
Oxen (2018 - NU TID)
Tvillingen (1941 - 1949)
Kräftan (1948 - 1956)
Lejonet (1955 - 1962)
Jungfrun (1961 - 1969)
Vågen (1968 - 1975)
Skorpionen (1974- 1981)
Skytten (1981 - 1988)
Stenbocken (1988 - 1996)
Vattumannen (1995 - 2003)
Fiskarna (2003 - 2011)

Uranus i 1: a huset sticker ut från mängden, en individualist som behöver mycket frihet och som omfamnar nya idéer. Besitter samhällsengagemang och politiskt intresse, men kan också vara oförutsägbar, göra helomvändning på stående fot!


Uranus i 2: a huset visar oväntade och plötsliga förändringar gällande ekonomin, upp och ner. Säkrad ekonomi i ena stunden, men som försvinner i nästa. Kanske oroar, upp- och nedgångarna, inte speciellt mycket, men medför ändå upplevelse av begränsning. Det vill säga, att uranus i andra huset är mer riktad mot framtida projekt snarare än att fastna i oro för framtiden.


Uranus i 3:e huset är snabbtänkt, med originella idéer. Skarpsynt! En god placeringarna för uranus som här öppnar upp för bredare och vidare syn på tillvaron.


Uranus i 4:e huset indikerar en okonventionell uppväxt. Väljer kanske att bo i kollektiv senare i livet. Gillar det annorlunda gällande familjelivet och hemmet.


Uranus i 5:e huset ger ovanliga och okonventionella kreativa förmågor och konstnärlig talang, som överförs på barnen. Söker gärna till det vetenskapliga, eller metafysiska.


Uranus i 6:e huset visar ett ovanligare eller annorlunda arbete och vardagsliv. Där saker och ting inte följer planering eller struktur. Ett vanligt nio-till-fem-jobb kan vara besvärligt när uranus placerat sig här.


Uranus i 7:e huset indikerar ovanliga förhållanden och relationer (kärlekspartners och/eller affärspartners).
Trivs som bäst i otvungna och obundna relationer.


Uranus i 8:e huset antyder fascination för det metafysiska, ockulta och för forskning. Gillar förändring, välkomnar lätt förändring och transformation.


Uranus i 9:e huset besöker gärna ovanliga och främmande länder och platser. En utforskande och äventyrlig placering för uranus!


Uranus i 10:e huset ger en upprorisk natur som väljer mer okonventionella karriärer. En individualist som väljer att gå sin egen väg.


Uranus i 11:e huset har ovanliga önskemål om vad som vill uppnås tillsammans med vänner. Lockelse för det originella, excentriska och säregna där vännerna kan kopplas med den ockulta och andliga sfären. Här öppnar uranus en bred och vid syn på tillvaron.


Uranus i 12:e huset visar stark intuition och utomjordisk vägledning. En stor källa för kreativitet och uppfinningsrikedom. Kan vara en stor inspirationskanal för andra.