Nymåne 20 ° Vattumannen den 9 februari 2024……En elektrisk, klargörande och frigörande nymåne!

Nymåne är cykeln som avslutar, men som också är början på något nytt. Nymånen, den oupphörliga källan för att sätta nytt frö i jord. Att ta ut ny riktning för tiden som ligger framför, men också för att lämna kapitel bakom.......

Och där kvällens nymåne är något ostabil, en nymåne som kan ge plötsliga vändningar, också  komma med nydanande och kreativa nedladdningar från högre ort(säga saker som först och genast inte riktigt förstås). Något som samtidigt förstärks av att uranus (co styraren av vattumannen), sänder en distinkt aspekt åt nymånens håll.
Och har du planeter eller punkter runt 20 grader: oxen, lejonet, skorpionen eller vattumannen kan nymånen upplevas som extra kraftfull i dagarna.
Om du letar upp huset (i ditt horoskop) som håller vattumannens tecken vet du i vilket livsområde(hus)som nymånen vibrerar som starkast.

VApng
En nymåne som testar och sätter på prov, men som också är bärare av många och nya idéer(luftenergi), energi som  bringar längtan om frigörelse (uranus/vattumannen är frihet och självständighet). Planeten och tecknet som håller skaparkraft, originalitet, och det excentriska. Planeten och tecknet som lyfter trycket att ”bete dig rätt” utifrån bestämda normer.
Med det sagt, är det uranus och vattumannen som visar största behovet av individualitet och frigörelse. Visar vad och var du vill bryta dig loss och ur för att komma närmare egen sanning (det som är rätt för dig, men som kanske inte är det för andra).

Det samtidigt som Pluto på 0 grader vattumannen säger: att nu är det tid för att skynda på läkningsprocesser, att möta det gömda, det som skaver och som håller smärta. Att möta det som kan vänts bort ifrån, eller det som kanske uppmanats utifrån att inte ge uppmärksamhet.
Energi som upplevs ännu mer kraftfullt eftersom mars (med sin heta energi) befinner sig hack i häl Pluto.....

En kombination som kan utlösa och intensifiera globala konflikter, men också personliga inre spänningar. Destruktivt är planeterna (mars och pluto) konflikt och maktmissbruk.
Konstruktivt är det handlingskraft, mod och självständighet. När dessa himlakroppar kommer samman förstärks sagda energier åt det ena eller andra hållet:
 avslutar, avgränsar, bryter och avlägsnar. 
I konstruktiv bemärkelse (destruktivt strid och frustration) hjälper till att avlägsna (släppa taget) om det som inte längre tillhör dig. Är mod och kraft för att lossa det som inte längre är du - föråldrade tankesätt, känslomässiga- och psykologiska vanor och mönster som håller rädsla.
Till pluto och mars energier läggs vattumannen och uranus frigörande och klargörande aspekt. Och allt det kan ju inte bli annat än en måne som håller förändring, men som likaså kan vara bärare av intensitet, utmaning, motstånd och kanske hjärtesmärta.

Och det är inte endast mars som startar en ny cykel med pluto i dagarna, även venus och merkurius formar ny relation med pluto nu. Möten som är energi för avslut och transformation på flera livsområden…..

Astrologi har så många lager. Till allt ovannämnda kan vi lägga till Rahu(norra noden) i vädurens teckens heta energi ……men den säger jag inte mer om, för det läser du om i årshoroskopet….

Hursomhelst är det ovannämnda energier (personligt och kollektivt) som kan spelas ut i dagarna för nymånen i vattumannen. Och där vi samtidigt är många, som i stunden, upplever vanmakt inför mänskligt lidande och ovilja för fredssamtal och vapenvila.......men intill allt det, är vi både egna och kollektiva, där det finns gemenskap och kraft som jobbar för förändring på många plan!


 

RAHU kopiapng