VENUS ÅTERKOMST

Den 22 augusti återvänder Venus som morgonstjärna. Mytologiskt sägs det att dagarna för Venus återkomst bjuder på en särskild positiv kraft. Att Venus kvalitéer förstärks i det ögonblick som hon står precis 15° bort från Solens bländade strålar där hennes vackra ljus återvänder på himmeln. En gynnsam tidpunkt där vi återser planeten som i vedisk tradition symboliseras med kärleksgudinnan Lakshmi: livskraft, skönhet, lojalitet, fred, överflöd och kärlek.
Och som du, vid klar himmel och om du är morgonpigg, kan skymta återkomsten av i öst, precis före soluppgången.
Alla med (Ascendenten, Solen och Månen) i Venus tecken (Oxen och Vågen), men också ni som är lejonstyrda ges möjlighet att uppleva Venus ljus och kvalitet lite extra kraftfullt dessa dagar, kanske lite mer än oss andra - om du gör, ”Shine On” - världen behöver det ❤️⭐️

☆☆☆

Parallellt med Venus återkomst sker en annan historia mellan Neptunus och Mars där du, nu och några dagar framåt, kan uppleva behov av att sakta ner. Vända energin inåt, bryta strävan framåt i några dagar för att ta fram yogamattan, meditationskudden eller söka dig ut i naturen. Det eftersom känslofulla Neptuns saktar ner planeten Mars, en kosmisk uppmuntran att sakta ner för återhämtning och inre begrundan – en påminnelse om att trycka på paus. Något som du med Planeter eller Ascendent i Väduren eller Skorpionen kan känna av lite mer. 


VENUS 2png

Och den 23 augusti är dagen när Merkurius ställer sig stationerad retrograd. Symboliskt då Merkurius står helt stilla på himlen, varken rör sig framåt eller bakåt. Planeten för kommunikation och teknologi tar lite paus. Dagar där de livsområden som du har knutna till Merkurius kan stanna av, eller går långsammare.
Den stationerade energin är startpunkten, början på Merkurius retrograd, vändpunkten då planeten tar sats för starten på sin rörelse bakåt. Något som kan ge förseningar, sätta saker och ting på paus, ge behov av att göra om saker, kanske både en eller två gånger, för att få saker och ting på plats. Det speciell om du har Planeter eller Ascendent i Jungfrun eller Tvillingen.


☆☆☆


När du vet ditt personliga horoskop, vet du också hur de ovannämnda planeterna verkar för dig, verkar i just ditt unika horoskop. När du knyter an till de planeter som är mest betydelsefulla för dig öppnar astrologin nya dörrar, kommer ännu mer till liv…… ger ytterligare stöd för att lita på egen inre kompass, ditt eget djupaste jag.


Med det sagt, bor vi alla under samma himmel, där alla, mer eller mindre, känner av planetenergierna – Venus nya ljus och dagarna för att vända inåt: dagarna som ger modet att våga sakta ner för återhämtning!
VENUS 3png