Vintersolståndet 22 december & Årets sista fullmåne i kräftans tecken den 27 december.


Men först ett litet försenat, men innerligt och hjärtligt tack till alla härliga, frågvisa och engagerade som kom till Asige och till Malavé Do i Stockholm för nybörjarkurser i astrologi.

Fler kurser finns med i planeringen till våren. Hoppas att få träffa er alla igen ♥️

Delar lite av feedbacken från några av alla fina deltagare…


ANVANDER NU kopia 2png


☆☆☆


Och från september till månadens astrologiska höjdpunkter………..

Vintersolståndet, dagen när solen åter begynner sin klättring över himlavalvet …. solens återfödelse…ljusets sakta återkomst!
Vintersolståndet sker när solen går in stenbockens tecken den 22 december, 2023. Årets längsta natt, men där också den mörkaste natten bär fröet …….

 

Stenbockenpng


Saturnus och stenbockens tecken…..

För att astrologiskt förstå vintersolståndet och stenbockens tecken är det hjälpsamt att också förstå vad planeten Saturnus har för betydelse. Det eftersom planeten Saturnus styr stenbockens tecken. Saturnus är därmed kraften bakom stenbocken och är således också kraften bakom solens mödosamma väg uppåt.
Det krävs mycket kraft och tålamod för att ta sig uppåt, något som planeten saturnus och stenbockens tecken symboliserar.

Saturnus är realisten på zodiaken, men bär också tålamod, grundning och styrka för att påbörja återvandring mot toppen (ger solen en kraftfull start för att röra sig uppåt mot sommarsolståndet).
Saturnus och stenbockens tecken är det handlingskraftiga och pålitliga. Planeten och tecknet som kommer med målmedvetenhet och själsstyrka för att påbörja den nya resan.


 

ANVANDER NU kopiapng

Djup reflektion, men också början på något nytt……

Saturnus sanskritnamn (vediska namn) "Shani", vilket betyder "fred”. Menat att inre frid är direktkopplat till förmågan att möta det mörka (saturnus). Att möta inre rädslor, men också att släppa taget om dem för att vandra vidare mot ljuset!
Stenbocken är jordelementet som skapar bryggan, förankringen ner i mörkret (ner i jorden, grundar och stabiliserar), så att resten av den årliga resan sker på stadiga ben mot toppen, mot ljuset(sommarsolståndet).

Vintersolståndet kommer med visheten om att släppa om ”bagage” som inte längre tjänar, att släppa det som tynger ner. Solens resa genom stenbocken är en tid för släppa taget om gamla mönster och rädslor, att lägga om kursen, att välja nya och kanske mer gynnsamma vägar.
Att släppa taget om allt det som inte leder framåt, det som inte längre är hjälpsamt, men är också en tid för långsiktig planering framåt….

Stenbocken symboliseras av bergsgeten som på vägen upp för berget inte kan fastna i rädsla (då skulle geten förbli fast på marken för alltid). När väl bergsgeten startat sin resa kan den heller inte vända blicken bakåt med risk för att snubbla eller tappa fotfäste. Bergsgeten klättrar på tills den kommer till en ny och säker platå(vårdagjämningen) för att göra en ny utvärdering i vilken riktning nästa steg ska tas.
Solens intåg i stenbocken(vintersolståndet) uppmuntrar oss att ta fram inre bergsgeten som litar på egen kapacitet och förmåga (litar på naturens cykler), det trots att vi inte riktigt vet vad som väntar oss lite längre fram på resan……

☆☆☆

 

Årets sista Fullmåne 4 ° kräftan den 27 december……..FULLMANE KRAFTANpng

Saturnus energi aktiverar inte endast vintersolståndet, utan årets sista fullmåne har även hjälp och support från saturnus, men också support från jupiter och merkurius. En fullmåne som inte heller domineras av mars skarphet som de sista måncyklerna.

Även om Plutos utmanande och omvälvande (personligt och kollektivt) energi ligger i bakgrunden fram till november 2024 finns det många goda energier som för oss in i det nya året……..
Där årets sista fullmåne i kräftans tecken ger tid för att ladda om, varva ner, komma in i den djupaste yin energin (vilken även stenbocken står för). En feminin fullmåne som bestämt, men mjukt, visar gränser som behöver sättas, vad som behöver förändras och vad som behöver tittas lite närmare på.


☆☆☆


Möjligt är, att denna jul, ger större längtan att bara vara med dig själv eller med närmsta familjen. Kanske väljer du bort diverse julfester eller arrangemang i år för att hellre stilla dig med nära och kära. Sänker kraven och loggar ut från sociala medier för att vara i nuet. Saktar ner och hämtar andan!

En fullmåne och vintersolstånd som inte bara involverar saturnus stilla energi, utan som också involverar merkurius retrograda (inåtgående energi) som ger stöd för än mer stillhet och reflektion över jul och årsskiftet. Ger stöd och skapar tillfälle att göra positiva justeringar, att gå djupare för att återta det som känns mest meningsfullt för dig…..


☆☆☆

Emellertid hettar ett möte mellan mars och merkurius upp stämningen under juldagarna, men är ett möte som sker i skyttens positiva tecken så det ger förhoppningsvis, som bäst, lite extra krydda till de mer stillsamma energierna:)
Även neptunus ger en aspekt till merkurius och mars i mellandagarna vilket kan medföra viss ”foggyhet” och som i sin tur kan leda till en del missförstånd. Det vill säga, om det inte hålls utkik efter ”rödflagg” som möjligtvis kan dyka upp lite här och där längs vägen.

Till det har vi endast en stor retrograd planet (uranus)när vi går in i januari, så har du upplevt dig sitta fast hjälper det till med att sätta fart på rörelse framåt….

Med det sagt bjuder entrén in i det nya året på många och goda energier. Solid, mjuk, och skyddande energi som gör att du, förhoppningsvis, tar dig in i det nya året med  hoppfullhet och tillförsikt, också vetskapen om vad du vill lägga din energi på under det kommande året.....

 


Lagg till lite brodtext kopiapngcfb15bf9-da17-4510-9c7b-3326278c50d9png