MÅNEN

Många i västvärlden känner till sitt soltecken, identifierar sig med solens egenskaper. Det trots att det finns andra astrologiska traditioner där månen ses som den mest angelägna himlakroppen i horoskopet. 

Månen förknippas med dina rötter, hemmet och familjen. Månen åskådliggör beteendemönster och tidiga vanor, grundläggande fysiska och emotionella behov.
Månen är huvudsätet för känslor, är känslofiltret som åskådliggör hur du ser på omgivningen, visar känslomässiga svar på omgivningen.
Månen är intuition, det feminina och inkännandet, men också upplevelsen av tillhörighet. .......

Månen är lika essentiell som solen eftersom månen är det feminina, är ursprungskällan för sinnesro och välbefinnande.

Om månen exempelvis är i konjunktion med saturnus, eller om månen befinner sig i stenbockens tecken kan allt för mycket stim, lek och bus bli obekvämt, eftersom det seriösa och praktiska upplevas som tryggt och bekvämt. Medan månen tillsammans med merkurius, eller placerad i tvillingens tecken trivs bäst med skämt, bus och lek eftersom det skapar igenkänning, och därmed också det trygga.

Var och hur du känner dig bekväm och trygg beror följaktligen på vad som finns i månen, aspekter och inflytande, som finns hos din personliga måne.

PLANETERNA