SJÄTTE HUSET

 
"En munk sa till Joshu: ”Jag har precis anlänt till klostret. Snälla lär mig".
Joshu frågade: "Har du ätit din gröt?"
Munken svarade: "Jag har ätit".
Joshu sa: "Då är det dags att tvätta din skål".
 
~ En Zen-berättelse
 
 

Dagliga rutiner, fysisk och mental hälsa. Plikter, service, arbete, självrannsakan, förbättring, färdigheter, kosthållning och sjukdom.

Sjätte huset är det vardagliga - diska, jobba, köpa hem näringsriktig mat för att hålla kroppen frisk etc.

Har du övat tillräckligt på stegen för dansuppvisningen? Fixat snacks till galleri-utställning? Eller packat kläder och lunch till barnens utflykt? Har hunden rastats och fått mat? 
Tänder behöver borstas och räkningarna betalas. Vardagen behöver uppmärksamhet……

Hur bra  din slutprodukt blir beror på hur mycket tid och energi som du lagt i sjätte huset. Exempelvis har du drömmen om att öppna en butik, men innan du är där behövs förarbete - du behöver ett kassasystem, bra inköpskanaler för att få lönsamhet, eller lära dig bokföring . Allt förarbete och efterarbete är sjätte huset. Vad du än skapar finns svaret på slutresultatet finns i sjätte huset. Med andra ord visar sjätte huset kapaciteten för att ta tag i det som vi ofta kallar för ”nödvändigt ont”.

I vedisk astrologi kommer hårda planeter (Saturnus, Mars, Rahu) kommer till sin rätt i sjätte hus eftersom de ger kapacitet och uthållighet för att ta tag i det som upplevs jobbigt och svårt.
Mars i sjätte huset städar huset som om  virvelvinden dragit förbi, medan Neptunus där glömt var moppen ställdes sist.
De tuffare planeterna hjälper att ta tag i, ta dig igenom och ur problem och vardagligheter. Att finna bättre rutiner  i vardagen och på jobbet och att ta hand om och sköta kroppen på bästa sätt för att hålla den frisk. 

Tecken och planeter som är associerade med sjätte huset åskådliggör följaktligen hur du skapar en välfungerande och hälsosam vardag.
Sjätte huset kallas också för hälsans hus, det eftersom en god hälsa hjälper dig att upprätthålla och hantera vardagliga problem, god hälsa hjälper dig att komma förbi  de motgångar som livet ställer dig inför.

 
Gå till ⇒ 7:e huset eller tillbaka till ASTROLOGISKA HUSEN