SJÄTTE HUSET

 
"En munk sa till Joshu: ”Jag har precis anlänt till klostret. Snälla lär mig".
Joshu frågade: "Har du ätit din gröt?"
Munken svarade: "Jag har ätit".
Joshu sa: "Då är det dags att tvätta din skål".
 
~ En Zen-berättelse
 
 

Dagliga rutiner och fysisk hälsa. Plikter, service, arbete, självrannsakan, förbättring, färdigheter, kosthållning och sjukdom.

Sjätte huset är det vardagliga - diska, jobba, köpa hem näringsriktig mat för att hålla kroppen frisk. Huset som visar om räkningar betalas i tid och om tänder borstas ordentligt. Sjätte huset är det astrologiska hus som uppmärksammar hur din vardag ser ut....

Sjätte huset frågar om du har övat på stegen för dansuppvisningen? Fixat snacks till galleri-utställning?  Om du packat kläder och lunch till barnens utflykt, och rastat hunden. 

Ett annat exempel på sjätte huset är att det visar hur slutprodukten blir, är huset som visar tid och energi som lagts ner på förarbete och efterarbete. Låt säga att det finns en dröm om att öppna en butik, men innan du är där behövs förarbete - ett kassasystem, bra inköpskanaler eller bokföringskurs. 

Vad som än finns i dina drömmar hittas svaret på slutresultatet i sjätte huset. Med andra ord är sjätte huset kapacitet för att ta tag i det som kallas för
 ”nödvändigt ont”.

I vedisk astrologi kommer håda planeter (Saturnus, Mars, Rahu)  till sin rätt i sjätte hus eftersom de ger kapacitet och uthållighet för att ta tag i det som upplevs jobbigt och svårt.
Mars i sjätte huset städar huset som virvelvinden drar förbi, medans Neptunus glömt var moppen ställdes sist. De tuffare planeterna är hjälp att ta tag i, ta dig igenom och ur, problem och mödosamma vardagligheter. 
Sjätte huset är huset för förbättring, oavsett om det gäller vardagsrutiner, hemmet eller jobbet, eller att ta hand om kroppen på bästa sätt. Sjätte huset är huset som håller dig frisk, är hälsans hus eftersom en god hälsa hjälper dig att upprätthålla och hantera alla vardagliga problem som livet ställer dig inför.


Kort och gott, tecken och planeter associerade med sjätte huset åskådliggör vår vardag och hälsovanor....