ELD

 

Eld-elementet kopplas till planeterna Mars, Solen och Jupiter. 
Eldtecknen är Väduren, Lejonet och Skytten. I vedisk astrologi förknippas eld med Dharma, livselden som representerar högre syfte, inre längtan, mening och mål.
Eld är Maskulin energi, framåtgående rörelse och det instinktiva. Eftersom eld också förknippas med högre syftet sammankopplas elden med hjärtat: längtan, värmen och glöden som bor där.
Elden är inte bara passion och hunger för att förverkliga livets önskningar, utan är också beslutsamhet, handlingskraft och ledarskap. Det är eld elementet som hjälper dig att ta besluten som är rätt för dig. Eld förknippas även med moral och ansvar, ansvaret att följa hjärtat, det trots att yttre aspekter drar åt andra håll.

 


Elden kommer med mycket som är positivt, men har också en baksida, liksom alla elementen har i obalans. Såsom en eldsvåda som härjar fritt kan ödelägga allt som den kommer i kontakt med.  För mycket eld blir kroppsligt förtärande, för mycket eld startar tidiga kremeringsprocesser(utbrändhet). 

Eld i obalans är aggressioner, konflikter, krig, förstörelse och förhastade beslut. Eld kan likaså vända till egoism, en allt för kritisk eller moralisk syn. Medan för lite eld resulterar i håglöshet, svårigheter att ta sig vidare i livet; avsaknad av inspiration och målmedvetenhet.
 
Positivt är Elden drivkraft, motivatorn för att genomföra saker. Elden för dig framåt - elden är styrkan och ljuset i mörkret! 


ELEMENTEN