FEMTE HUSET

Kreativitet och barn (ett livsprojekt kan vara som ett barn). Hjärtas intelligens, generositet, skaparkraft, självförverkligande, passion, nöjen, romantik och glädje.

Femte huset är platsen för det unika, vad är ditt personliga uttryck? Vad brinner du för? Vad ger dig glädje?

Femte huset är glädjen i hjärtat, allt det som ger tillfredställelse och mening med livet, också vad du önskar att dela med andra.
Femte huset är skaparkraft, passion och tillfredsställelse. När ditt hjärta sjunger har du funnit svaret på ditt femte hus.

Att följa elden i femte huset, är att ta ansvar för det som din själ och hjärta brinner för, menat att oavsett vad omgivningen tycker och tänker om dina personliga val ger femte huset modet att stanna med det som ger dig glädje.

Även romantiska relationer hör till femte huset. Att vara någons huvudfokus ger upplevelsen av att vara speciell, vilket värmer i hjärtat!

Omvänt, att vara involverad i jobb, projekt eller annat som inte skänker glädje och engagemang dränerar femte huset på vitalitet(livskraft).

Om Mars är placerad i femte huset kan sport och tävling bli en stor källa för glädje. Och Neptunus i femte huset vill kanske uttrycka sig med poesi, eller genom det spirituella.
Femte huset är vad som helst som ger upplevelsen av sann levnadsglädje och självförverkligande.