MÅNEN I TECKEN

 
 

Månen i väduren är entusiasm som initierar nya idéer och lösningar in i vardagen. En eldig och otålig position för månen. Heta känslor och passion! Att ta sig ann olika projekt hjälper till att kanalisera energi eller upprörda känslor; tapetsera, påta i trädgården eller träna. Placeringen ger ett säkert och bestämt intryck av vad som önskas från omgivningen.

 
 

Månen i oxen är kroppslig medvetenhet som ger emotionellt lugn och stabilitet. Medan andra måntecken behöver varva ned med alla möjliga avancerade yogaställningar och meditationer går månoxen till saluhallen för att inhandla lite färska råvaror och tillagar en god middag, och är nöjd! Astrologiskt anses månen vara i sin mest gynnsamma placering i oxen.


Månen i tvillingen gillar att samtala och diskutera allt mellan himmel och jord. Är nyfiken och kvicktänkt och letar efter stimulerande konversationer. Tvillingmånen har humor och en lättsammare inställning till livet.


Månen i kräftan vill vara omgiven av nära och kära. Månar om traditioner och trygghet. Lyhörd för egna och andras känslomässiga behov.


Månen i lejonet är karisma med en positiv syn på livet. Behöver beröm och uppskattning för att känna sig tillfreds. En njutningsmänniska som trivs i festliga och gemytliga sammanhang. Ger stark beskyddarinstinkt och empatisk ledarförmåga.


Månen i jungfrun ger mental skärpa och praktiska färdigheter, med huvudfokus på att vara till nytta för andra. Jungfrumånen har många goda råd och kunskaper att dela med andra. Uppskattar ordning och reda; kategorisera, schemalägga, strukturera och planera.


 

Månen i vågen söker harmoni något som ger förmåga att snabbt fånga upp andras behov. Varm och hängiven med omsorg om familj och vänner, med längtan till vackra omgivningar som ger lugn och ro.


Månen i skorpionen är passion och känslointensitet. Månskorpionen kommer lätt i kontakt med inre själsliga djupet, en god människokännare med skarp iakttagelseförmåga. En fininställd intuition, men som också ger sårbarhet.


Månen i skytten är äventyraren med frihetsbehov. En rastlöshet för att slå sig ner, för att finna ro på ett och samma ställe, zodiakens vagabond!  En optimistisk plats för månen där något nytt och spännande alltid väntas runt hörnet.


Månen i stenbocken är ansvar och självmedveten, stark pliktkänsla och målmedvetenhet. Visar inte alltid ett  spontant känsloflöde, utåt sett. En måne med integritet, tålamod och äkthet.


Månen i vattumannen är observant och analytisk. En social ”outsider” som är bekvämare med idéer och fakta än med dramatiska och intensiva känslor. Föredra att vårda och stödja med en objektivitet analys snarare än att engageras i andras heta känslostormar.Månen i fiskarna är känslig och mjuk, djup förståelse och empati för andra. Behov av återhämtning med längtan till avskilda platser. En känslosam placering som kommer med drömmande och kreativitet uttryck.