MERKURIUS

 I vedisk astrologi är planeten merkurius månens avkomling och eftersom himlakroppar har starka släktband har de också liknande ansvar i horoskopet, bland annat ett gemensamt ansvar för minne och anpassningsförmåga.
Merkurius ansvarar även för kommunikation, skriva, läsa, inlärning, tankar, objektivitet och simultankapacitet, är också planeten för humor, lek och bus!
Merkurius är planeten som lägger ihop ett och ett, är planeten som hittar lösningar på alla vardagliga problem som du ställs inför.
Exempelvis när du läser en bruksanvisning från IKEA använder du Merkurius, Merkurius är möjligheter och lösningar som hjälper dig att hantera vardagen.

Merkurius är ditt intellekt...också den kommunikationstil som du föredrar, hur du föredrar att andra kommunicerar med dig.


Trots att merkurius hjälper dig att skapa ordning genom att plocka ut och fokusera på det viktigast i stunden kan för mycket merkurius leda till mental överstimulering, för mycket dataspelande, pluggande, resande i jobbet eller förloras i informationsflödet.
Mer eller mindre alla människor har någon gång, vid någon tidpunkt, upplevelsen av kortslutning i tankeprocesserna.
Det vill säga när det snurrat alltför för många tankar och information, tillfällen när det blivit lite för mycket merkurius.
Då det blivit tid för en promenad, eller att påta i trädgården för att ”rensa” tankar!

 
PLANETERNA
 
 
MER MERKURIUS