MERKURIUS


Merkurius är i vedisk astrologi månens avkomling. Eftersom dessa himlakroppar har starka släktband har de också ett liknande ansvar i horoskopet. Gemensamt ansvar för minne och anpassningsförmåga.
Merkurius ansvarar även för kommunikation, skriva, läsa, inlärning, tankar, objektivitet och simultankapacitet, är också planeten för humor, lek och bus!
Merkurius är planeten som lägger ihop ett och ett, är planeten som hittar lösningar på alla vardagliga problem som du ställs inför. 
Exempelvis när du läser en bruksanvisning från IKEA använder du Merkurius. Med det sagt är planeten Merkurius  möjligheter och lösningar som hjälper dig att hantera vardagen. 

Merkurius är intellekt!


Trots att merkurius hjälper dig att skapa ordning genom att plocka ut och fokusera på det viktigast i stunden kan för mycket merkurius leda till mental överstimulering - för mycket dataspelande, pluggande, resande i jobbet eller förloras i informationsflödet.
Mer eller mindre alla människor har någon gång, vid någon tidpunkt, upplevelsen av kortslutning i tankeprocesserna.
Det vill säga när det snurrat alltför för många tankar och information, tillfällen när det blivit lite för mycket merkurius.
Då det blivit tid för en promenad, eller att påta i trädgården för att ”rensa” tankar!

 

HÄR LÄSER DU OM DE ANDRA PLANETERNA


 

MER MERKURIUS