De yttre planeterna Uranus, Neptunus och Pluto åskådliggör personliga och undermedvetna strömningar. Planeterna som utmanar förnuft och intellekt mer än de inre planeterna.


 

NEPTUNUS


Neptunus är den andra planeten i raden av de tre yttre planeterna. Neptunus är det andliga, det intuitiva och spirituella. Allt det som rör sig bortom religioner, dogmer, och trosläror.
Jupiter är det som finns nedskrivet i andliga böcker, medan Neptunus är den direkta och intima upplevelsen av livsanden själv.


En framträdande neptunus placering plockar lätt upp känslolägen och energier i omgivningen; elektromagnetisk strålning eller det som tidigare hänt på plats eller i en byggnad.

Eskapism är försök att nå neptunus; droger, bypassing, spiritualitet, dataspel, djupandning, sex, romantik, film, tv, konst, teater och fashion, alla former av Hollywood glamour.

Vilket nödvändigtvis inte behöver betyda något negativt. Det vill säga, så länge det inte medför konstant flykt från verkligheten eller leder till destruktiva beroenden.


Neptunus är den mest spirituella, renaste och oskuldsfullaste planeten, men som omvänt kommer med illusion och verklighetsflykt - såsom det finns två sidor av alla planeter gäller detsamma för spirituella Neptunus!

HÄR LÄSER DU OM DE ANDRA PLANETERNA