PLANETER PLACERADE I OLIKA TECKEN

 

Planeter placerade i ett bestämt tecken ger en bestämd arketyp, men samtidigt finnas flera variationer av det arketypiska mönstret: exempelvis är planeten mars alltid aggression, det gäller för alla människor. Hur personen uttrycker sin mars beror dock på i vilket stjärntecken som mars befinner sig.
Exempelvis uttrycker sig mars placerad i fiskarnas tecken annorlunda än mars placerad i vädurens tecken

Det är inte endast mars placering i ett speciellt tecken som påverkar hur mars uttrycker sig,  påverkar gör även andra planeter som tittar på mars(som ger en aspekt till mars).
Ett exempel till är, om mars är placerad i fiskarnas tecken, men samtidigt i konjunktion med, eller har en aspekt från uranus eller saturnus kan mars upplevas på ett annat sätt än det som beskrivs nedan. Detsamma gäller för alla planeter i teckenbeskrivning, om planeterna påverkas av en annan planet ger det ett lite annorlunda uttryck än planetens grundenergi.

Att beskriva ett planet i ett tecken är lite som att rycka en text ur sin helhet (om horoskopet är helheten). 
Det kan jämföras lite med som om du säger att du kör en Volvo, ....men det säger inget om; färg, årsmodell, inredning eller om det möjligtvis finns en lyxigare stereo, eller om det är en lastbil eller en traktor som bär märket Volvo!

För att förstå din mars, eller någon annan planet i ditt horoskop, behöver du generellt göra en djupare tolkning av planeten. Med det sagt, betyder det inte att det inte finns någon vinst i att läsa om en planet i sitt tecken. Det finns det absolut eftersom det är grundenergin för hur planeten uttrycks, men att det kan behövas göras tillägg för att få en så sann bild som möjligt.