PLANETER PLACERADE I OLIKA TECKEN

Alla planeter har en grundenergi, men den energin kan ändå ge olika uttryck beroende på i vilket tecken som planeten befinner sig: exempelvis är planeten mars alltid aggression, det gäller för alla människor, men hur, på vilket sätt, som mars uttrycks beror på   tecknet som planeten befinner sig.
Exempelvis uttrycker sig mars placerad i fiskarnas tecken annorlunda än mars placerad i vädurens tecken

Och det är inte endast mars placering i ett speciellt tecken som påverkar hur mars uttrycks, påverkar gör även andra planeter som tittar på mars(planeter som ger en aspekt till mars).

Om mars placering är i fiskarnas tecken, men är samtidigt i konjunktion med, eller har en aspekt från uranus eller saturnus kan mars upplevas på ett lite annat sätt än det som beskrivs nedan. Detsamma gäller för alla planeter i teckenbeskrivning. Om planeterna påverkas av någon annan planet ger det ett avvikande från energin som är planetens grundenergi i teckenplaceringen.

Därmed blir beskrivningen av en planet, i ett tecken, som att lyfta ut en del av hela texten ur sin helhet (om horoskopet är helheten). 

Det kan jämföras med som om du säger att du kör en Volvo, ....men det säger inget om; färg, årsmodell, inredning eller om det möjligtvis finns en lyxigare stereo, eller om det är en lastbil eller en traktor som bär märket Volvo!
För att förstå din mars, eller någon annan planet i ditt horoskop, behöver du generellt göra en djupare tolkning av planeten.
Med det sagt, betyder det
inte att det inte finns någon vinst i att läsa om en planet i sitt tecken. Det finns det absolut eftersom det är grundenergin för hur planeten uttrycks, men att det kan behövas göras tillägg för att få en så sann bild som möjligt.