PLUTO

Är den yttersta planeten (dvärgplanet) i vårt solsystem, planeten längst bort ifrån värmande solen.
Pluto förknippas i grekisk mytologi med dödsriket, guden Hades som härskar över underjorden. Inom hinduismen förknippas Pluto med Lord Yama som står för återfödelse och transformation. Pluto associeras också med Fågel Fenix som reser sig ur askan när transformationen ägt rum.

Pluto är den undre- och mörka världen; det undermedvetna, reningsprocesser, transformation, död och pånyttfödelse.

Pluto involverar svårare livsprocesser; självsabotage, beroenden, trauma, ångest, depression och PTSD. Plutoprocesser är problematik som nedärvts från tidigare generationer. Problematik som leder till destruktiva vanor och mönster. Pluto förknippas också med kontroll, maktbegär, förstörelse och krig.
Pluto utmanar att röja och lyfta destruktiva beteenden och vanor, uppmärksammar försvars- och skyddsmekanismer som inte länger är nödvändiga.
För somliga kan Pluto-processerna involvera fysisk sväva mellan liv och död. För andra är de en mer symbolisk process, en själslig metafor för död- och pånyttfödelse.

Pluto är varken vacker eller behaglig eftersom det är planetens jobb att guida ner, och in i det mörka och obekväma, för att djupa läknings- reningsprocesser ska kunna äga rum. 
Pluto guidar till det smärtsamma för att fullborda inre läkning.

 
Pluto utmanar, är planeten som visar tidiga sår, kontrollerande, hämningar och rädslor som behöver transformation.
 
PLANETERNA
 
MER PLUTO