SATURNUS I TECKEN

 
Saturnus i väduren

Är utmaning eftersom saturnus är långsam och vädurens tecken är impulsivt och snabbt eld tecken vilket skapar motsättning som kan bli uttröttande. Positivt är placeringen stort driv- och konkurrenskraft för att leda sig själv och andra.

 

Saturnus i oxen 

Metodiskt och tålmodig. I andras ögon kanske det går långsamt, men man kan snarare säga att det går sakta och säkert framåt.

 
 
 
Saturnus i tvillingen

Mental disciplin, med rädslor kopplade till kommunikation, placerad i tvillingen blir saturnus en mental kritiker. Positivt inkluderar placeringen noggrannhet och logik, en placering för en utmärkt lärare eller ärlig journalist.

 

Saturnus i kräftan

Känslomässig isolering och svårighet med gränssättning. Placerad i kräftan släpper saturnus på sin struktur (saturnus är gränssättning, kräftan är flödande vatten) En principfast och kraftfull moderlig beskyddare som värnar om nära och kära.

 
 
Saturnus i lejonet

 Viljekraft och beslutsamhet. Fråga för saturnus i lejonet är: när ska jag stå upp för mig själv kontra, när är det tid att kliva åt sidan?  Osäkerhet runt egen kreativitet kan bli kompensering genom prestige och status. Positivt är placeringen ansvarstagande och målmedvetenhet.

 

Saturnus i jungfrun

Noggrann, men stundom väl pedantisk och självkritisk. Placerad i jungfrun förstärks saturnus ordningssinne och organisationsförmåga.

 

Saturnus i vågen

Smärtsamma lektioner kopplade relationer,  många frågor relaterade samarbete.  Stor diplomatisk förmåga och där saturnus trivs i vågens tecken.

 

Saturnus i skorpionen

Maktkamper och motsättning eftesom saturnus och skorpionens har fundamentalt skilda energier. Skorpionen vill ha transformation och förändring medan saturnus vill bevara, något som kan leda till rädslor och inre motsättning. När fasthållande och kontrollerande släpps finns mycket kraft och styrka i placeringen.

 

Saturnus i skytten

Starka ideal med fokus på rättvisa, lag och ordning. Hög moral om det rätta och riktiga, vad som är rätt eller fel. Hängivenhet för ett etablerat trossystem, eller tvärtom en ateist som söker egen sanning.

 

Saturnus i stenbocken

Saturnus egna hem (saturnus styr stenbockens tecken). Uthållighet, tålamod och disciplin.  Målmedvetenhet, men där skuggsidan kan bli omänskligt höga krav, tendens att ta livet väl tungsint och allvarligt.

 

Saturnus i vattumannen

 Individualist med samhällsengagemang, reformvilja och politiskt intresse. Seriös och allvarsam placering med strävan för mänsklighetens bästa.

 
 
Saturnus i fiskarna

Perioder av ensamhet med upplevelse av att inte räcka till. Svårt med gränssättning mot omvärlden, eller som kommer med det motsatta....  flyr ansvar och verklighet. Utmaningen för saturnus placerad i fiskarna är att hitta mittväg mellan ansvar och att släppa taget!