SJUNDE HUSET

 

Relationsdynamik, make/maka, äktenskap, kontrakt, avtal, överenskommelser, kompromiss och affärspartners.

Sjunde huset är huset som ligger längst bort från jaget”, från dig själv. Därav blir planeter som befinner sig här svårare att assimilera .
Sjunde huset är alltså känslor eller egenskaper som du inte alltid är i kontakt med, som du inte riktigt tar in eller förstår, och som därför också kan bli egenskaper och energier som
 projiceras på andra.
Det behöver nödvändigtvis inte gälla det
dåliga”, utan kan likväl handla om det som är bra. Kanske finns upplevelsen av att andra är intelligentare, kärvänligare eller temperamentsfullare.

Planeten Mars i sjunde huset kan ge upplevelsen av att andra är hetlevrade, mer energiska eller är bättre på att sätta gränser, och möjligt är att du gifter dig med någon med stark marskvalité för att kompensera det som upplevs som saknat.

Sjunde huset åskådliggör vilka relationer som söks - intima relationer, partnerskap och vänskapsrelationer. Sjunde huset markerar relationsdynamik, men också sociala färdigheter. Hur lätt eller svårt du har för att komma överens med andra. Sjunde huset är huset för samarbete och kompromiss.

Spänningar i relationer hjälper till att lära livsläxor. I mötet med andra möter vi samtidigt oss själva. Reaktioner, men också svaret på  dessa möten kan ses från åttonde huset..........

Gå till ⇒ 8:e huset eller tillbaka till ASTROLOGISKA HUSEN