TOLFTE HUSET

 

Retreat, semester, spiritualitet, drömmar, tempel, befrielser, andligt utövande,  släppa taget, isolation, fantasier, förluster, förnekelse, sjukdom, fängelse och hemligheter.
 
I tolfte huset hittas det intuitiva och spirituella, den multidimensionella verkligheten bortom tid och rum. Tolfte huset är platsen bortom de mentala tankeprocesserna.

Planeter placerade i tolfte huset plockar upp känslolägen i omgivningen, sådant som har hänt tidigare på plats och i byggnader.
Planeter placerade i tolfte huset kan ge upplevelsen av att inte riktigt veta vart du slutar och var andra börjar.
Tolfte huset är oceanen där alla individuella vågor bildar en stor enhet, det kollektiva medvetandet......

Tolfte huset är den vidsträckta öppenheten, oskuldsfullheten som ger medkänsla och spiritualitet, men som samtidigt kan leda till en allt för stor tilltro(naivitet) och illusion. 
All eskapism är försök att nå tolfte huset; droger, spiritualitet, dataspel, djupandning, sex, romantik, film, tv, konst, teater och fashion, alla former av Hollywood glamour. Något som nödvändigtvis inte behöver vara negativt. Det vill säga, så länge det inte medför en konstant flykt från verkligheten, blir till ett destruktivt beroende.

Tolfte husets är också räddning när livet upplevs väl tufft eller övermäktigt. Stundom  behövas pausen in i låtsasvärlden, in i fantasin, det spirituella för att få andrum och avlastning och befrielse från fysiska verkligheten. Andrum från den verklighet som ibland kan te sig  överväldigande och hård.
Tolfte huset är den mest spirituella, rena och oskuldsfullaste platsen i horoskopet, men som omvänt leda till illusioner och verklighetsflykt. 

Planeter placerade i tolfte huset är inspirationskanaler....... Uranus i tolfte huset förstärker intuitionen.....
Planeten Venus placerad i tolfte huset kan ge romantisk idealisering, men stor empatisk förmåga. 

Oavsett planet som befinner sig i tolfte huset är de nyckel in i det andliga. Tolfte huset är platsen där du, på ett eller annat sätt, ger upp ditt individuella jag - huset där du överlämnas till högre makter, frivilligt eller ofrivilligt!