TREDJE HUSET

 

Kommunikation: tala, skriva, intellekt, intressen, information och logik - är ett mentalt hus. Är logiskt resonemang, utbildning och kurser. Är huset för att prestera, tävla, konkurrera. Huset som visar dina färdigheter, nyfikenhet och idéer, och är huset som kopplas med  korta resor. Tredje huset visar också syskon, vänner och grannar. 

Tredje huset är förståelsen att vi ”inte bara är bollen”, utan vi också ”kastar bollen” för att integrera med andra. Tredje huset är första huset för att integrera med andra utanför familjen. Härifrån visas tidig skolgång, också förhållandet med klasskamrater, vänner och syskon.
Förhållande till, och med, alla olika medier; internet, böcker och allahanda publikationer. 

Idag befinner sig de flesta, till stor del av dygnet, i tredje huset (informationssamhället), och trots att tredje huset är en kul plats, kan för mycket av  husets energi leda till överstimulering, mental stress. 

Placerad i tredje huset indikerar Mars stark tävlingsinstinkt tillsammans med tuffare och "råare" språkbruk. Neptunus placerad i tredje huset ger mjukare, mer romantisk och poetisk kommunikationsstil.