NIONDE HUSET

 
 

Trossystem, gurus, högre mening, andlighet, lärare, universitet och visdom. Etik, moral, dogmer, längre resor och främmande kulturer. Tacksamhet, barmhärtighet, förståelse och framtidshopp. 

Från åttonde husets”trubbel waters” (lidande och prövningar) hamnar vi alla, förr eller senare, i det nionde huset. I huset för visdom, läkning och klokskap. Nionde huset är perspektiv och samlad förståelse för de svårigheter som påträffats i föregående hus (åttonde huset).

I nionde huset hittar du lärare eller mästare som inspirerar och guidar. Är huset för generositet, tacksamhet, förlåtelse och förståelse för dig själv och andra. 

Jupiter eller Venus placerade i nionde huset förstärker upplevelsen av att allt som sker är för det högsta bästa, jupiter och venus kommer med stort hopp om framtiden placerade här. Medan Saturnus placerad i nionde huset tar längre tid på sig för att förstå meningen med det svåra. Tar längre tid på sig för att släppa taget, förlåta och gå vidare, men tar samtidigt med sig stabilitet, bevarande av traditioner, äldre kunskaper och gammal visdom in i nionde huset.