PLUTO  I HUSPLACERING

 

Pluto tillbringar ca 12–32 år i varje tecken därför gäller tolkningen av pluto i tecken för en hel generation. Mer individuell tolkning hittas i plutos husposition.


PLUTOS PERIODER I TECKEN


Tvillingarna (1882-1914)
Kräftan (1914 - 1936)
Lejonet (1937- 1958)
Jungfrun (1956-1972)
Vågen (1971-1984)
Skorpionen (1983-1995)
Skytten (1995-2008)
Stenbocken (2008-2024)
Vattumannen (2024-2044)
Fiskarna (2044- 2068)


Pluto i 1: a huset

Stor transformation och starka händelser förknippade med tidiga levnadsår. Pluto i första huset är integritet, behöver lång tid för att lita på andra.
Är lyhörd för yttre strömningar, fångar lätt upp det som är osant, det som inte upplevs  äkta. Individer som vanligtvis inte har haft något annat val än  djupdykning ner i själens mörkaste vrår.

 
 
 

Pluto i 2: a huset

Materiella egendomar kan innebära utmaning, starka upplevelser och omvälvningar runt tillhörigheter tidigt i livet. Ett annat scenario är besvärligheter kring mat och matvanor. 

Oavsett var Pluto är placerad i ett horoskop kommer planeten alltid med problematik, självtvivel och maktkamper.

 

Pluto i 3:e huset

Kraftfull kommunikatör och språkrör, trots att kan placeringen kan medför upplevelser av kommunikationssvårigheter.  En person som finner tillfredställelse i psykologi och i det metafysiska fältet.

 
 
Pluto i 4:e huset 

Utmanande uppväxtmiljö, händelser i familjen som lett till omvälvningar, Det elementära med pluto , oavsett placeringen, är att läka för att inte fortsätta återskapa känslomässiga kriser.

 
 
Pluto i 5:e huset

Problematik kring barn, kanske har det funnits svårigheter att skaffa egna barn, eller upplevelser att barn hindrat från att utforska egna behov. Pluto i femte huset kan också involverande i kärleksaffärer med problematiska följder. 

Oavsett var Pluto är placerad i horoskopet kommer planeten med rädslor och oro, visar var transformation och läkning efterfrågas.

 

Pluto i 6:e huset

Utmaning av den fysiska hälsan. Kroniska sjukdomar eller andra hälso-relaterade problem som påverkat vardagen. Pluto placerad i hälsans hus kan visa hypokondri och fobier runt renlighet och hälsan. Likaså talang och kunskap för att arbeta med hälsa, sjukvård och forskning.

 
Pluto 7:e huset

Indikation på att äktenskap eller affärspartnerskap utmanar. Rädslor för svek eller bedrägeri som åtekommande tema, men som senare, med livserfarenhet, ger stor förståelse och medvetenhet för relationsdynamik.

 

Pluto i 8:e huset

Inkluderar maktfrågor relaterade till finanser, och där det samtidigt finns fascination för det tabubelagda, men också för hypnos, helande terapier och ockult vetenskap,  något som i sin tur ger förmåga att hjälpa andra att hantera kriser,  sår och trauma.

 

Pluto i 9:e huset

Studier, andlighet eller resor kan utmana. Möjligt är motreaktion mot dogmer, eller tvärtom starka övertygelser, här finns ett stort driv att söka meningen med livet.

 

Pluto i 10:e huset

Laserfokus på karriären, men också rädslor förknippade med karriären, som exempelvis utmaningar i förhållande till auktoriteter. En  kraftfull placering för pluto.

 
 
Pluto i 11:e huset

Utmaning kopplat till vänskap och gruppsammankomster, där vänner har djup påverkan. Rädslor för att förlora vänner, eller rädsla för att förpassas från gruppdelaktighet, att hamna utanför gemenskapen. Pluto i elfte huset är inflytande, positivt eller negativt, utgången beror på innehavarens val.

 

Pluto i 12:e huset

Utmaningar gällande ansvar och sannolikt är tidiga händelser i barndomen, dödsfall, separering, eller sjukhusvistelse resulterat i djupa sår. En placering som indikerar intensiva och starka drömmar. 
När insikter kring beteendemönster förståtts och processats finns en sällsynt lyhördhet för egna och andras sårbarhet, en kraftfull healer som på djupet förstår sig själv och andra.